Hämärän harmaat sävyt

Untitled photo

Se yllätti taas

Syksyn sumu ja harmaan sävyt tulivat. Kuin varkain, taas. Väitän, että se yllättää useammin, kuin talvi autoilijat.

Syksy on minulle ollut perinteisesti vaikeinta aikaa innostua ja motivoitua sisällöntuotantoon ja kuvaamiseen. Suomessa harmaan sävyt ovat kapeat. Tai ainakin siinä maailmassa  elin pitkään. Mieleni on alkanut muuttua. Kyllä sieltä lokakuun ja marraskuun harmaudesta sävyjäkin löytyy.

Kuvasin viime viikolla kuvia sumusta, paikalle hiipivistä yöpakkasista, jotka purivat lehtiä huurteeseen ja parhaat hetkensä tältä kesää eläneistä kasveista. Tämän kesä vihreät kasvit suurelta osin maatuvat, mutta ne tuovat uutta voimaa uuteen kevääseen ja kesään. Myönnetään, olen kesä-ihminen mutta yhä useammin ulko-ihminen, vuodenajansta riippumatta.

Vanhaa Venäläistä optiikkaa

Kuvasin vaihteeksi Zenit Helios 44-2 objektiivilla. Kamerana oli Sony A7 R II. Pidän tuosta yhdistelmästä. Vanha, rautainen ja manuaalinen objektiivi kohtaa sovittimen avulla uutta Japanilaista huipputekniikkaa. Kumpiko sitten teki kuvasta kuvan? hetken mietittyäni ei kumpikaan. Kumpikin tallensi hetken. Tärkein syy kuvan syntymiseen oli se, että sain lokakuun nollakelissä aamulla itseni ulos kamera kädessä ja löysin harmaudesta jotain, mitä ei sisälle näkynyt.

Aurinko, kultainen hetki

Aurinko pilkahti välillä. Se antoi sen kultaisen hetken, jota kuviin tarvittiin. Neuvosto-Japanilainen yhteistyö tuotti Espoolaisen kuvaajan käsittelyssä taas bittejä. Ehkä vielä joskus palaan filmiin kokeilun merkeissä. Retro-objektiivit ovat vaarallinen tie. Se vie mukanaan siihen aikaan,  jolloin automaattitarkennus ja peilitön kamera olivat tieteisuni. Hetken päästä otat käteesi filmirungon, alat etsiä filmiä, mietit oman kehystämön palauttamista.....ja.....ei, ainakaan vielä siihen ei ole aikaa. 

Pysytään näissä. Olen muuten selkeä hamsteri. Sellainen joka keräilee ja hankkii kamerakalustoa. Avaan joskus sen blogissani, tai osan siitä, ettei ihan hulluna pidetä. Tärkeintä on kuitenkin se kuvaaminen. Sitä on nyt takana satoja tuhansia ruutuja, dioja, filmejä ja lukemattomia videoita.

Seuraavassa blogissa kirjoitan kokemuksiani matkakuvaamisesta. Mitä pakkaan lentokoneeseen sekä reppuun mm. kaupunki- ja katukuvaukseen. Otan esimerkiksi viimeisen vuoden reissut Mucheniin, Zurichiin ja Wieniin. Kerron oman kaluston yhdistelmän stilliin ja videoon sekä muutaman ajatuksen repun merkityksestä.

Alla Helios+Sony kuvia ja klikkaamalla näet lisää galleriassa. 

Petri


Like and share

Gallery Autum plants

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In